Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajvasaló!!!

 

Egy Chicagoban rendezett nemzetközi bőrgyógyászati találkozón elhangzott, a hajsütő bizonyítottan károsítja a haj szerkezetét.

A hajvasaló napi használata erősen károsítja a hajat, mert elégeti és széttöri a szálakat. Erre a vásárlás előtt a fogyasztó figyelmét is fel kellene hívni, ám ez a leggyakrabban elmarad. Pedig a hajvasaló komoly sérüléseket okoz, főleg, ha a legmagasabb hőfokon használják, és ezeket a sérüléseket később nagyon nehéz, vagy nem is lehet helyrehozni. 

 

 A szépségért szenvedni kell - Fotó: Google

Egy Sydney-i bőrgyógyász, Dr Phillip Artemi elmondta, hogy ez a jelenség egyre növekvő méreteket ölt Ausztráliában. Rengeteg nő keresi fel a klinikákat súlyos hajkárosodással. "Ha megfigyeljük az eladási statisztikákat, láthatjuk, hogy egyre többet áldoznak az emberek azért, hogy egyenes legyen a hajuk. A televízióban és a filmeken a legtöbb ember haja egyenes, és mindenki ezzel igyekszik lépést tartani." - mondta Artemi. "A baj ott kezdődik, amikor nem a megfelelő módon, vagy túl gyakran teszik, és ezzel akkora károkat tesznek magukban, amit csak hosszú idő alatt lehet helyrehozni."
 

 Persze, egy kis mértéktartásba még senki sem halt bele - Fotó: Google

 
A hajvasaló tönkreteszi a hajszálak külső részét. A haj szárazzá válik, a szálak könnyen töredeznek és szétnyílnak. A hajvasalóval tönkretett hajat egy-két évig rövidre kell vágni, kerülni kell a hajsütő és hajszárító használatát, továbbá a napfényt. A haj károsodását elkerülendő a hajsütőt hetente legfeljebb két alkalommal szabad használni, csakis száraz hajon, és 170 fok alatti hőfokon."Ha követni akarja a divatot, rendben van, de csak ésszel, ha nem akarja teljesen tönkretenni a haját." - mondta a szakértő.
 

 A pillanatnyi szépség azért nem éri meg hajunk
elvesztését - Fotó: Google

 

Magyarországon is egyre többen vásárolnak ilyen termékeket és sütögetnek lelkesen. DE lányok! Hogy a hajatok mindig és ne csak egy-egy este legyen szép, fontos, hogy ne vasaljátok szenesre!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagyn érdekes!

(kiskecske, 2011.01.29 16:37)

én is szoktam vasalni a hajam.pont lyan a hajam,mint a II. csajnak,de nekem mégis jobban tetszik a hullámos:)